Bruisend Bèta


Onze kennismaatschappij vraagt steeds meer om exacte en technische vaardigheden. Kennis en competenties spelen een steeds belangrijkere rol in de wereld van alle dag.
Helaas kiezen jongeren met de profielen Natuur & Gezondheid of Natuur & Techniek niet vaak voor een bèta- of technische studie. Dat is een gemis voor onze (toekomstige) kennismaatschappij, maar ook voor de jongeren zelf. Met een N&G- of N&T-profiel heb je namelijk niet alleen heel goede kansen voor alle vervolgopleidingen in Nederland. Je vindt bovendien een ruime keuze aan goede banen.

Ludger timmert – onder het motto Bruisend Bèta – met de exacte vakken dan ook stevig aan de weg.
Allereerst stimuleert de school leerlingen om mee te doen aan tal van wedstrijden, zoals de Junior Science Olympiade Nederland, de Natuurkunde Olympiade en de Kangoeroewedstrijd.

Verder zijn er extra activiteiten in en rondom de lessen, zoals het Oude IJssel-project, gastlessen, een (medisch) rollenspel van het NRG (Nucleair Research Group)  in de examenklassen havo en vwo, een excursie voor 4 vwo naar Artis en het planetarium en het sectorwerkstuk voor 4 mavo op het Graafschapcollege.

Ook voor de TOM-leerlingen, de leerlingen die wat extra's aankunnen, worden op exact gebied activiteiten georganiseerd.