Bruisend Bèta


Onze kennismaatschappij vraagt steeds meer om exacte en technische vaardigheden. Kennis en competenties spelen een steeds belangrijkere rol in de wereld van alle dag.
Helaas kiezen jongeren met een Natuur & Gezondheid-profiel of Natuur & Techniek-profiel vaak niet voor een bèta- of technische studie. Dat is een gemis voor onze (toekomstige) kennismaatschappij, maar ook voor de jongeren zelf. Met een N&G- of N&T-profiel heb je namelijk niet alleen heel goede kansen voor alle vervolgopleidingen in Nederland. Je vindt bovendien een ruime keuze aan goede banen.

Ludger timmert – onder het motto Bruisend Bèta – met de exacte vakken dan ook stevig aan de weg.
Allereerst stimuleert de school leerlingen om mee te doen aan tal van wedstrijden, zoals de Junior Science Olympiade Nederland, de Natuurkunde Olympiade, de Wiskunde Olympiade en de Kangoeroewedstrijd.

Verder zijn er extra activiteiten in en rondom de lessen, zoals het Oude IJssel-project, gastlessen, het stralingspracticum in de examenklassen havo en vwo, de excursie voor de tweede klassen naar Nemo in Amsterdam, de excursie voor 4 vwo naar Artis en het planetarium en het sectorwerkstuk voor 4 mavo op het Graafschapcollege.

Ook voor de TOM-leerlingen, de leerlingen die wat extra's aankunnen, worden op exact gebied activiteiten georganiseerd.