Vooropleiding conservatorium

Muziek als beroep? Leerlingen met muzikaal talent kunnen zich al op de middelbare school voorbereiden op een muziekvakopleiding. Daarvoor bestaat er op het Ludger College een conservatorium-vooropleiding, georganiseerd samen met het Conservatorium ArtEZ in Arnhem, de Muziekschool Oost Gelderland, het Rietveld Lyceum en het Ulenhof College. 

Voorbereiding op een muziekvakstudie

Wie beroepsmuzikant wil worden, moet aanleg hebben en vaardigheden willen aanleren. In de vooropleiding krijg je de kans om je muzikaal gehoor te trainen en je speeltechniek te ontwikkelen.

Aanmelding en toelating

Je kunt met de vooropleiding starten vanaf het tweede jaar vwo of havo. Aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar bij de Muziekschool en op het Ludger College. Je kunt je aanmelden voor lichte muziek (pop, jazz, fusion), klassieke muziek of voor de opleiding docent muziek (voorheen schoolmuziek).  

Programma

Wie aan de vooropleiding meedoet, neemt deel aan de volgende activiteiten:
• individuele muziekles
• ensemblespel
• muziektheorie en gehoortraining
• voorspeelavonden
• muzikale werkdagen  

Aansluiting op het conservatorium

Tijdens de vooropleiding geven we je advies over je mogelijkheden om een vakopleiding aan een conservatorium te volgen. Bovendien: de afsluitende theorietest van de vooropleiding geldt tegelijk als toelatingstest voor theorie voor de conservatoria van Arnhem, Zwolle en Enschede. Die hoef je dan dus niet meer te doen!  

Nadere informatie

Wie meer informatie wil over de vooropleiding conservatorium kan hieronder de folder downloaden. 

Muziek als beroep 2020.pdf