Reizen 

Twee soorten reizen 

Het Ludger College kent twee soorten reizen: sportreizen en studiereizen.

Bij sportreizen ligt de nadruk op groepsactiviteiten. Er wordt een sportief dagprogramma aangeboden en 's avonds is er ruimte voor ontspanning.

Doel van de cultuurhistorische reizen is een verdieping van wat op school is geleerd op het gebied van cultuurgeschiedenis. 

De programma’s houden doorgaans een pittige hoeveelheid bezichtigingen en rondleidingen in, in kerken, belangrijke gebouwen, musea etc. De uitleg wordt door zeer ervaren en deskundige (meestal eigen) docenten gedaan.

Vrijwel alle leerlingen gaan mee op reis. Bij over-intekening van een bepaalde reis wordt via loting bepaald wie met welke reis mee mag. Alle cultuurhistorische reizen hebben verplichte voorbereidingsavonden. 

Reiskosten 
De kosten van de verschillende reizen lopen uiteen van rond de € 280,- voor de mavoreis tot ongeveer € 800,- voor de klassieke reis. Dat zijn flinke bedragen, die het gezinsbudget behoorlijk kunnen belasten. Wij adviseren u hiervoor eventueel een spaarregeling te treffen. Leerlingen die meegaan met een buitenlandse reis moeten een geldig ID-bewijs en een Europese zorgpas meenemen (aan te vragen bij de zorgverzekeraar).