Ludgertheater 

Traditie:
Het Ludger College kent een rijke theatertraditie. Er is jaarlijks één toneelproductie op school. Het ene jaar een musical voor klas 1 en 2. Het andere jaar het zgn. Ludgertheater voor klas 3 en hoger. Spel, dans en muziek worden tot één geheel gesmeed. 

De musical van klas 1 en 2
  Veel leerlingen geven zich in september enthousiast op om mee te spelen in de musical. De laatste jaren wordt het stuk geschreven door de regisseur. Vaak dragen de leerlingen zelf ideeën en onderwerpen aan. De muziek wordt speciaal voor de productie gecomponeerd door een muziekdocent. Leerlingen van klas 1 en 2 vormen het orkest. Decors en choreografie worden gemaakt door docenten. Na maanden van hard werken en veel plezier, wordt het eindproduct in maart of april opgevoerd in schouwburg Amphion of in de aula van het Hoofdgebouw. 

Theaterproductie van klas 3 en hoger
Klas 3 en hoger spelen een bestaand toneelstuk of een speciaal voor hen geschreven stuk. In het verleden zijn o.a. Peer Gynt (zie foto), De Wijze Kater, De Kracht van de stilte en Meltdown opgevoerd. Evenals bij de onderbouwproductie worden er naast acteren ook eigen muziek en decors gemaakt en gedanst volgens een eigen choreografie. De aula van het hoofdgebouw wordt omgebouwd tot een grote speelvloer. Drie avonden lang kunnen bezoekers genieten van het eindproduct waaraan vele tientallen leerlingen maandenlang hebben gewerkt.