Maatschappelijke stage 

 

 

Het Ludger College vindt het belangrijk dat onze leerlingen zichzelf en een maatschappelijk bewustzijn ontwikkelen. 

Leerlingen kunnen buiten schooltijd ervaring opdoen als vrijwilliger en op die manier een actieve bijdrage leveren aan onze samenleving. Zij ervaren bovendien dat vrijwilligerswerk behalve leuk, ook heel noodzakelijk is in onze samenleving. Het is de bedoeling dat de leerlingen als vrijwilliger actief zijn bij een (of meerdere) zelfgekozen verenigingen of organisaties. Dat kan een sportvereniging zijn, bij de kerk, bij (culturele) evenementen enz. 

Ook uren waarin leerlingen extra in school bezig zijn, denk bijvoorbeeld aan leerlingenraad, Anglia, organiseren paarse vrijdag of deelname aan de leerlingenraad kunnen deze uren opgeven.

Er zijn legio mogelijkheden, maar voorwaarde is en blijft

  • dat het een stageplek in de non-profit sector moet zijn

  • Het mag ook geen commercieel bedrijf zijn waar de leerling de MaS gaat doen en de leerling mag er niet voor betaald worden, het gaat tenslotte om vrijwilligers werk.

  • als je in school extra aan het werk bent een medewerker je uren aftekent

Leerlingen die gedurende hun schoolloopbaan minimaal 30 uur aan vrijwilligerswerk hebben gedaan krijgen een Mas certificaat. Leerlingen die zich extra inzetten voor eigen ontwikkeling krijgen ook een Plus certificaat mee bij het verlaten van de school. Hierop staan de vaardigheden die een leerling heeft ontwikkeld.

Deze certificaten kunnen bij een sollicitaties of intakegesprekken van belang zijn; het zegt immers iets over de leerling als persoon, dat deze leerling iemand is die zich in zijn vrije tijd wil inzetten voor een ander of tijd wil investeren om zich te ontwikkelen.

Voor vragen hierover kunt u contact opnemen met Lotte Pragt.