Nieuws

Ludger debatteam strandt in halve finale

Op donderdag 6 februari vond het jaarlijkse Achterhoekdebat plaats voor mavoleerlingen. Monique Krajenbrink en Sjoerd Scholten namen de organisatie voor hun rekening en alle deelnemende scholen werden welkom geheten op het Ludger College.   

Binnen Stichting Achterhoek VO waren de volgende zes scholen vertegenwoordigd: Schaersvoorde (locatie Aalten), Schaersvoorde (locatie Bluemers), Almende College (locatie Bluemers), Almende College (locatie Wesenthorst), Metzo College en het Ludger College. Elke school presenteerde een debatteam bestaande uit mavoleerlingen uit leerjaar 3 of 4.   

Deze middag werd er gedebatteerd over o.a. de volgende stellingen: er moet een algemeen vuurwerkverbod komen in Nederland en De toetsweken moeten worden afgeschaft. In de finalewedstrijden waren er verrassingsstellingen waarop de leerlingen zich niet konden voorbereiden, bijvoorbeeld: er moet meer aandacht zijn voor seksuele voorlichting op middelbare scholen. 

De leerlingen werden door een jury beoordeeld op teamwork, argumentatie en presentatie. Dit jaar werd de jury gevormd door: Ferdy Wissing (programmaleider De Gruitpoort), Kay Scholten (journalist van De Gelderlander), Wilma van Velden (rector Schaersvoorde) en Isa Luiten (actief als jongere in de politiek). 

Het Ludger strandde, na een goede poulefase, in de halve finale. De finale was een strijd van het Almende College. De leerlingen van de locatie Wesenthorst wisten hun schoolgenoten van de locatie Bluemers te verslaan en gingen met de wisselbekers en medailles naar hun huis. Prijzen waren er ook voor de verliezende finalisten, de beste debater uit de finale en de beste debater van elke ronde. 

We kijken met een goed gevoel terug op deze middag en hopen dat een andere school binnen Achterhoek VO het stokje wil overnemen voor de organisatie van de editie van volgend jaar. Lees hier het artikel dat te lezen was op de website van De Gelderlander. 
Terug
Media
  • Achterhoek debat 20200206_135107