Nieuws

Het IBC – ondernemers in de dop

Op onze havo afdeling kan een leerling in klas vier kiezen voor de IBC-klas. De IBC-klas is een keuzemogelijkheid binnen het E&M-profiel (Economie&Maatschappij). 

In vier dagen volgen de leerlingen het reguliere programma. De vijfde dag staan de vakken en de activiteiten in het teken van ondernemerschap. 

Bij het IBC ontwikkel je ondernemersvaardigheden, je krijgt inzicht, kennis en vaardigheid in intern en extern ondernemen, in marketing, in het schrijven van een ondernemersplan en in het functioneren. 

Hieronder het verhaal van Yael, Thomas, Iris en Indy. Zij zijn gestart met het bedrijf Konono Group.  Een mooi verhaal hoe IBC vaardigheden en maatschappelijke betrokkenheid tot mooie dingen kunnen leiden.   


Wij zijn Yael, Thomas, Iris en Indy en zitten in het 4e jaar van havo op het Ludger College in Doetinchem. Wij volgen het IBC, International Business College programma. Dit houdt in dat wij 4 dagen regulier les hebben, in plaats van 5. De extra dag die wij over hebben, houden wij ons bezig met het runnen van ons bedrijf. Hierbij hebben wij ondersteuning van onze leraren. Ook bezoeken wij veel bedrijven om intern een kijkje te nemen hoe het er aan toe gaat.
 

Voor deze speciale manier van onderwijs, hebben wij een bedrijf opgezet, Konono Group. Konono Group verkoopt armbanden uit Gambia. Deze armbanden worden gemaakt door Mohammed. Mohammed is zijn been verloren door een potje voetbal. Wij proberen in samenwerking met Legs4Africa hem weer een been te bezorgen. De benen worden geleverd uit Engeland, hier mogen benen niet hergebruikt worden. Legs4Africa verzamelt deze kunstbenen en stuurt ze naar landen zoals Gambia, Ghana, Senegal, Tanzania, Nigeria, Uganda enz. Ook Mohammed werkt vrijwillig voor deze organisatie, om anderen te helpen. Hijzelf, heeft nagenoeg niet het geld voor een kunstbeen. Niet alleen het kunstbeen is het probleem, maar ook de dokterskosten, verblijf en revalidatie zijn iets waar hij rekening mee moet houden. 

Samen zoeken wij de mooiste armbanden uit die we hier in Nederland verkopen. Mohammed maakt alle armbanden en stuurt ze naar Doetinchem. De armbanden kosten €2,95 per stuk. Hiervan gaat €1,30 in de pot voor Mohammeds been. Als we dit doel bereikt hebben, gaan we samen op zoek naar een ander goed doel, bijvoorbeeld SOS Children’s Villages. Nu zijn we volop bezig met het sparen voor Mohammed. 

Dus wilt u een super goed doel steunen? En er ook nog iets unieks voor terug krijgen? Koop dan een leuke armband van Konono Group! 
Ze zijn €2,95 per stuk, en ook nog eens super mooi om te dragen. Er zit een gaaf verhaal achter elk armbandje! Volg de Konono Group nu ook op Facebook: Konono Group. Én schaf ook een armband aan. 

Terug
Media
  • konono 3