10! redenen om het Ludger te kiezen

Het allerbelangrijkst bij de keuze voor een middelbare school is natuurlijk de sfeer op school. Zie je jezelf hier rondlopen? Wat is jouw gevoel en wat is het gevoel van je ouder(s)/verzorger(s). Bijna alle leerlingen en ouders vinden het Ludger College een fijne school, maar oordeel vooral zélf op de Open Dag of maak een afspraak voor een rondleiding wanneer de Open Dag niet lukt. Naast de goede sfeer en de goede naam van de school kunnen we nog veel meer redenen noemen om voor het Ludger College te kiezen. We noemen onze top tien.

Het Ludger College geeft je een kans

Natuurlijk is het advies van de basisschool, de Cito-score en het Leerlingvolgsysteem het belangrijkst, maar als blijkt dat dit advies niet helemaal klopt, dan zijn er genoeg momenten om gedurende de eerste 2 jaren op- en af te stromen.

Je talent is er thuis

Iedereen heeft talenten. Wij van het Ludger doen ons uiterste best om jouw talenten verder te ontwikkelen: je krijgt alle kansen! Onze aanpak is verschillend voor mavo, havo en vwo en altijd passend bij het type leerling. We halen eruit wat erin zit!

Leren in een prettige en veilige omgeving. 

Je kunt pas leren als je je prettig én veilig voelt op een school. Het Ludger kent veel activiteiten die zorgen voor die prettige en veilige sfeer. Jij wordt gezien! 

Het Ludger: voor als je méér aankunt

Met het grootste gymnasium van de regio en een traject voor meer- en hoogbegaafde kinderen past het Ludger helemaal bij vwo’ers die net iets extra’s willen. De school geeft ook veel creatieve vakken (waaronder drama, muziek en beeldende vorming) en vakken die je niet op elke middelbare school kunt doen zoals maatschappijwetenschappen, filosofie, informatica, bsm (bewegen, sport en maatschappij). Ieders talent kan hier groeien.

Op het Ludger werk je aan jouw zelfstandigheid

In de gewone lessen maar zeker ook in de Z-uren leer je om zelfstandig te werken. Dat is heel handig want zo ben je sneller klaar met je huiswerk en is school een stuk minder zwaar. 

Voor iedereen een fijne sfeer: een apart brugklasgebouw

De leerlingen van het eerste en tweede leerjaar hebben les in een modern brugklasgebouw met een fijne sfeer, waar ze zich snel thuis voelen. Zo’n nieuwe school is dan een stuk minder eng. 

Cultuur speelt een grote rol

Als je heel creatief bent, zit je op het Ludger zeker goed! Vanaf de eerste klas gaan leerlingen naar concerten, films, theatervoorstellingen, workshops, tentoonstellingen enz. In de bovenbouw zijn er culturele reizen naar Barcelona, Praag, Berlijn, Londen, Griekenland, Italië en Parijs. Als je goed kunt dansen, zingen of toneelspelen moet je zeker meedoen aan het Ludgertheater. Professionele mensen worden ingezet om er een spektakel van te maken.

Sport speelt ook een grote rol

Voor alle leerlingen organiseren we sporttoernooien, sportdagen enz. Bsm (bewegen, sport en maatschappij) op havo is een heel populair vak. 

Uitstekende begeleiding

Het Ludger College heeft een uitgebreid pakket aan begeleiding. Dat maakt het leren een stuk gemakkelijker. Lees onze ondersteuningsbrochure of download deze vanaf de website.

Leerlingen doen mee!

Het Ludger leert leerlingen actief te zijn in de gemeenschap van de school. Er is veel ruimte voor inbreng van leerlingen: in de deelraad van de MR, in de BOL (Belangen Organisatie Leerlingen) of de BOB (Belangen Organisatie Brugklas) in de leerlingenpanels, waarin leerlingen meepraten over ons onderwijs als leerling-mentor of peer-mediator (conflictbemiddelaar onder medeleerlingen) als tutor leerling (goede bovenbouw leerling die bijles geeft aan leerlingen die daarom vragen) 

Alles goed geregeld!

Het Ludger staat bekend als een prima georganiseerde school. Roosters, cijfers en brieven aan ouders zijn digitaal terug te vinden. Er wordt voor iedereen gezorgd en aan iedereen gedacht. De schoolregels voor leerlingen en personeel zijn duidelijk en worden nageleefd.