Typisch Ludger 

Wat is Bruisend Bèta?

 Wij proberen leerlingen te motiveren te kiezen voor exacte vakken zoals natuurkunde en wiskunde. Door je te stimuleren om mee te doen met wedstrijden zoals Junior Science Olympiade Nederland, en de Natuurkunde en Wiskunde Olympiade. Maar ook omdat wij extra activiteiten in en rondom lessen organiseren, zoals excursies naar bijvoorbeeld Nemo of Artis in Amsterdam, gastlessen en het stralingspracticum in de examenklassen havo.  

Wat is Anglia?

Anglia is een extra programma Engels van één extra lesuur per week waar je je voor kunt opgeven. Elk jaar kun je twee examens afleggen. Als je in de vijfde of zesde klas zit en je hebt alle examens gehaald, dan is je Engels zo goed dat je op elke internationale universiteit wordt toegelaten. 
 

Wat is het IBC? 

Het IBC staat voor International Business College. Dit is een speciaal programma op de havo voor leerlingen die het leuk vinden om met ondernemen bezig te zijn. Er zijn naast het gewone havo programma, bedrijfsbezoeken, gastsprekers en leerlingen zetten een eigen bedrijfje op

Wat is TOM?

TOM betekent Traject Op Maat, dit is een speciaal programma voor hoogbegaafde en slimme kinderen die op zoek zijn naar extra uitdaging op school. 

Wat is gymnasium?

 Naast het atheneum hebben wij ook het gymnasium op het Ludger College. Naast de gewone vakken leer je de klassieke talen (grieks en latijn), haar cultuur en geschiedenis. 

Wat is de Bovenkamer? 

Dat is de naam van ons studiecentrum waar leerlingen zelfstandig kunnen werken, de mediatheek zit hier en er zijn werkruimtes voor decanen en groepsopdrachten. 
 

Wat zijn Z-uren?  

Dit zijn uren die je kunt gebruiken om je huiswerk te maken en leer je zelfstandig te werken. Ook kun je groepsopdrachten maken met bijv groepsgenoten uit je klas die niet bij jou in de buurt wonen. Heel handig dus. Alle uren worden door een mentor begeleid.