Veilige (school)fietsroutes  

 

Dagelijks fietsen duizenden scholieren vanuit de Achterhoek naar hun middelbare school in Doetinchem. Vaak fietsen ze in groepen en maken ze gebruik van vaste fietsroutes.   In het verleden werd er veel over de Doetinchemse bedrijventerreinen gefietst. Er ontstonden te vaak gevaarlijke situaties, die we in de toekomst willen voorkomen. 

In 2017 hebben alle middelbare scholen, de Industriële Kring van Doetinchem (IG&D), Veilig Verkeer Nederland en de gemeente de handen ineengeslagen en een digitale kaart gemaakt van veilige fietsroutes. De kaart wordt ieder jaar geactualiseerd.   

U vindt de kaart hier: 

Om een selectie te maken van alle fietsroutes voor een specifieke school kunt u linksboven het menu openen en de betreffende school selecteren.

<iframe width="640" height="480" tabindex="0" src="https://www.google.com/maps/d/u/3/embed?mid=1KvNaHizBMz_36SY43ogZKqSWFjshu xSr"> 


Wilt u uw zoon/dochter vragen om gebruik te maken van deze veilige routes, zodat we ongelukken met het zware verkeer op de bedrijventerreinen voorkomen?

Overzichtskaart selectie Ludger College - Vondelstraat